Ime mi je Gorazd Potočnik. Po izobrazbi sem gostinjski tehnik. Bil je maj, leta 2001, ko sem se profesionalno začel ukvarjati s slaščičarstvom. Takrat na našem tržišču še ni bilo nobene posebne slaščičarske ponudbe. 

V prvi moji ''sladki'' službi sem se imel možnost učiti od najboljših mentorjev in s tem širil svoje znanje na področju slaščičarstva, pekarstva, izdelave sladoleda, torej vsega tega, kar kot kuhar v profesionalnih kuhinjah po Sloveniji nisem imel možnost ne videti, kje šele se naučiti. Tako sem ''goltal'' znanje iz teh področij. Literatura je bila v večini v Italijanskem jeziku, nekaj francoščine, malo španščine in tako.

Težko je bilo, toda če te zanima stroka je lažje, veliko lažje! Tako sem se učil in naučil izdelavo sladolednih baz, sladoledov, tehnologije izdelave sladoleda,.. Največ me je o sladoledu naučil Roberto Lobrano, priznani mojster sladoleda. O sladoledu sem se učil tudi od mojstra Salvatore Tome, ki mi je kot eden vodilnih slaščičarskih mojstrov znal na kvaliteten način predstaviti svet sladoleda.  Pekarstvo. To je ena najtežjih vej same kulinarike. Na tem področju sem se veliko naučil od vrhunskega Francesca Elmija in njegovih kolegov iz Bologne.

Tehnike vzhajanja z naravnim kvasom, ki mi je bila takrat tuja sem goltal! Italijani naravnemu kvasu pravijo kar Mamma! To je kultura kvasovk, ki se hrani tudi več desetletij! Slaščičarstva, mednarodnega slaščičarstva sem se večina naučil od Salvatore Toma, Francesca Elmija na začetku, kasneje Christiana Schaberreiterja, Christophe Felderja, Stephaneja Glaciera, Gianluce Fustoja, Fabricije Gala, Fredericka Bourseja, Pierre Hermeja, Frederica Baua,itd...od njih sem se seveda tudi veliko naučil o čokoladi, ki je moja strast! 

Danes se aktivno ukvarjam s svetovanjem o izdelovanju slaščic in slaščičarstvom. Iz čokolade znam pripraviti marsikaj okusnega, posebnega in zanimivega, sem odličen demonstrator in pripraljen deliti svoje bogato čokoladno znanje. Pripravil sem tudi svojo kolekcijo čokoladnih izdelkov Gox, med katerimi je zagotovo najbolj slaven čokoladno-lešnikov namaz Goxella!