Moje ime je Gorazd Potočnik. Bil je maj, leta 2001, ko sem se profesionalno začel ukvarjati s slaščičarstvom. Takrat na našem tržišču še ni bilo nobene moderne slaščičarske ponudbe. 

V prvi moji ''sladki'' službi sem se imel možnost učiti od najboljših mentorjev in s tem širil svoje znanje na področju slaščičarstva, pekarstva, izdelave sladoleda, torej vsega tega, kar kot kuhar v profesionalnih kuhinjah po Sloveniji nisem imel možnost ne videti, kje šele se naučiti. Tako sem ''goltal'' znanje iz teh področij. Literatura je bila v večini v Italijanskem jeziku, nekaj francoščine, malo španščine in tako.

Težko je bilo, toda če te zanima stroka je lažje, veliko lažje! Tako sem se učil in naučil izdelavo sladolednih baz, sladoledov, tehnologije izdelave sladoleda,.. Največ me je o sladoledu naučil Roberto Lobrano, priznani mojster sladoleda. O sladoledu sem se učil tudi od mojstra Salvatore Tome, ki mi je kot eden vodilnih slaščičarskih mojstrov znal na kvaliteten način predstaviti svet sladoleda.  Pekarstvo. To je ena najtežjih vej same kulinarike. Na tem področju sem se veliko naučil od vrhunskega Francesca Elmija in njegovih kolegov iz Bologne.

Tehnike vzhajanja z naravnim kvasom, ki mi je bila takrat tuja sem goltal! Italijani naravnemu kvasu pravijo kar Mamma! To je kultura kvasovk, ki se hrani tudi več desetletij! Slaščičarstva, mednarodnega slaščičarstva sem se večina naučil od Salvatore Toma, Francesca Elmija na začetku, kasneje Christiana Schaberreiterja, Christophe Felderja, Stephaneja Glaciera, Gianluce Fustoja, Fabricije Gala, Fredericka Bourseja, Pierre Hermeja, Frederica Baua,itd...od njih sem se seveda tudi veliko naučil o čokoladi, ki je moja strast! 

Reference: ( bolj ali manj kronološki zapis :) 

  • slaščičarna Rustika, Ljubljana ( začetek slaščičarske poti, vodja slaščičarne, razvojni slaščičar, od odprtja enote na Trubarjevi, leta 2000 do leta 2009)
  • podjetje Filco - Gourmet shop, (zunanji strokovni konzultant 2002-2010)
  • Slovenske šole za slaščičarstvo (prikaz modernih sladic)
  • film Borisa Jurjaševiča Marko skače, (izdelava ''fantazijskih'' piškotov za glavnega igralca)
  • slaščičarna ? v Moravskih toplicah (prikaz izdelave semifredov)
  • hotel Kompas, Kranjska gora (delavnica o izdelavi sladic)
  • restavracija Salon, Trubarjeva, Ljubljana (prikaz izdelave sladic)
  • slaščičarna Galerija Grad, Ljubljana, (prezentacija)
  • Sladka Hiša, Koper (prezentator za sladice)
  • slaščičarna Sladke Sanje, Moravske Toplice (prikaz izdelave semifreddov)
  • pekarna Brglez, Vransko ( prezentacija sladic)
  • gostilna As, Ljubljana (svetovanje, prezentacije)
  • domača pekarna peciva Pika Nogavička, Hoče (prezentacija izdelave sladic)
  • Hotel Sava, Rogaška (večkratna delavnica o izdelavi bifejskih ter a la carte sladic)
  • Central Cafe, Rogaška (prezentacije o izdelavi sladic)
  • El Restaurante Mexico, Stražišče pri Kranju (prikaz izdelave sladic za restavracijo)
  • Palmieri d.o.o., (avtor likerja s tartufi)
  • gostilna pr' Kopač, Brezovica pri Ljubljani (večkratna prezentacija sladic)
  • Žito, glavna slaščičarska delavnica (vanilijeva krema za kremne rezine)
  • pekarna Hlebček, Duplek (prezentacija sladic)
  • hotel Astorija, Bled (slaščičarska delavnica)
  • pekarna Strnad, Oplotnica, (prezentacija izdelave sladic)
  • kmečki turizem Pomona, Rogaška Slatina ( večkratne delavnice ter prezentacije sladic, optimizacije delovnih procesov, strokovna svetovanja)
  • hotel Thermana, Laško (strokovno usposabljanje kadra o izdelavi bifejskih, kavarniških ter a la carte sladic, optimizacija delovnih procesov, strokovna svetovanja)
  • Grad Laško, chef Marko Pavčnik ( strokovna svetovanja, prikaz izdelave tekstur v slaščičarstvu)
  • gostilna Repovž, Šentjanž (prikaz izdelave tekstur v slaščičarstvu)
  • tovarna Fabbri, Bologna, ITA (pomoč Francescu Elmiju pri razvoju izdelka Nappage)
  • pizzeria Dimnik, Trbovlje (prezentacija izdelave sladic)
  • Romica d.o.o., Domžale, (prezentator za sladice)
  • Klub 300, Ljubljana, (svetovanja, izdelava slaščičarske ponudbe, opotimizacije delovnih postopkov)
  • kavarna Evropa, Ptuj (prezentacija izdelave sladic)
  • gostilna Glažuta, Ljubljana, (prezentacija izdelave sladic)
  • slaščičarna Lolita, Kaval group (avtor vseh sladic, vodja slaščičarske delavnice za Lolito ter vse ostale enote Kaval Groupa, svetovanja, razvoj izdelkov itd)
  • Mlečna restavracija Kranj (razvoj sladic, optimizacija delovnih procesov, prikaz novih receptov)
  • kavarna in slaščičarna Nabucco, Gornja Radgona (prikaz izdelave modernih tort)
  • slaščičarna term Olimija, Podčetrtek (učenje slaščičark o modernih sladicah in priprava na tekmovanje)
  • chef Bine Volčič (strokovna svetovanja na področju sladic)
  • chef Uroš Štefelin, (baza receptov za sladice, strokovno svetovanje) 
  • chef Borut Jovan, (strokovna svetovanja)
  • Lidl, (izdelava napitkov za reklame)
  • Galerija okusov, Petrovče (prikaz izdelave tekstur v slaščičarstvu)
  • kava bar GM caffee, Domžale (prikaz izdelave modernih tort)
  • chef Dejan Mastnak, (strokovna svetovanja)
  • kavarna Cappuccino Kroštola,Koper (prezentacija sladic)
  • Bam, Moja čokolada d.o.o., ( svetovanja, prezentacije)
  • slaščičarna Cacao, Portorož in Ljubljana (prezentacija sladic)
  • chef Uroš fakuč, restavracija Dam, Nova Gorica (strokovna svetovanja na področju sladic)
  • slaščičarna Julija Trebnje (prikaz izdelave modernih tort)
  • restavracija Cubo, Ljubljana, ( prezentacija sladic)
  • kavarna Triglav, Koper ( prezentacije, svetovanja)
  • hotel Mond, Šentilj (prezentacija in prikaz izdelave modernih tort)
  • Restavracija Metropolis, Sarajevo (zunanji strokovni konzultant od leta 2010, avtor mnogih sladic, optimizacije delovnih procesov, učenje kadra o modernih slaščičah, strokovna svetovanja, etc)
  • televizijska hiša Hayat, Sarajevo, BIH ( 28 avtorskih oddaj o sladicah pod imenom Slaščice sa Goxom, žirant v oddaji o kuhanju)
  • slaščičarna Om Njom, Celje (postavitev slaščičarske ponudbe, usposabljanje kadra, strokovno svetovanje, optimiziranje delovnih procesov)
  • glavna slaščičarna Tuš, Celje ( optimiziranje delovnih procesov, kalkulacije receptur, razvoj izdelkov, učenje kadra)
  • kavarna Dolce Vita, Domžale ( 2x prezentacija o sladicah)
  • slaščičarna Mignon, Portorož ( prezentacija in učenje kadra o sladicah)
  • slaščičarna Plato, Ljubljana ( prezentacija sladic)
  • restavracija Rožmarin, Maribor (strokovna predstavitev matchinga čokolad z rumi)
  • slaščičarna Dotik, Zbilje ( prezentacija sladoleda in sladic)
  • televizijska oddaja Gostilna pri Šefu ( strokovno svetovanje na področju sladic)
  • tovarna Drampek, Tuzla, BIH (razvoj tort za distribucijo)
  • gostilna pri Hrastu, Nova Gorica ( prikaz izdelave a la carte sladic)
  • caffe slaščičarna Evropa, Zenica, BIH ( večtedensko izobraževanje kadra v slaščičarski delavnici)
  • kavarna Sonček, Ivančna Gorica ( večkratna prezentacija o izdelavi sladic)
  • gostišče Tulipan, Lesce (učenje kadra o sladicah)
  • slaščičarna Pralina, Qulandija Novo mesto ( prezentacija in učenje kadra o sladicah)
  • kavarna in slaščičarna Čolnarna, Trboje ( razvoj tort, svetovanje, optimizacija delvnih procesov, prikaz temperiranja čokolade)
  • sladoledarna Pinjola, Nova Gorica (prikaz izdelave modernih tort)
  • hotel Balnea, Dolenske Toplice (večkratno izobraževanje kadra o bifejskih in a la carte sladicah)
  • gostilna Čubr, Križ pri Komendi ( zunanji strokovni konzultant)
  • gostilna Repnik, Vrhpolje pri Kamniku (strokovni seminar o sladicah)
  • tovarnica sladkosti Lušta, Maribor (prezentacija sladic)
  • slaščičarna Ilich, Maribor (slaščičarsko svetovanje, prezentacija)
  • slaščičarna Zvezda, Ljubljana (učenje kadra o temperiranju čokolade, pomoč pri izdelavi zahtevnejših sladic, optimiziranje delovnih procesov, strokovno svetovanje)
  • slaščičarna Dulcis, Ljubljana (občasna pomoč pri izdelavi sladic)
  • Hofer Slovenija, (strokovno vodenje večera o okušanju čokolad iz njihove ponudbe) 
  • gostišče Loka, Novo mesto (večkratni prikaz in svetovanje o izdelavi sladic)
  • Soba 102, Ljubljana (razvoj torte)
  • oddaja Skriti Šef, Pop tv, (slaščičar)
  • domačija Gora pod Lipo (prikaz temperiranja čokolade in pomoč pri razvoju hišne sladice)
  • slaščičarna Vigo, Ljubljana (prezentacija a la carte sladicah)
  • ribja kantina Portorož (prezentacija sladic)
  • Iron Maiden, koncert v Ljubljani, (izdelava sladic za zaodrje)
  • Rolling Stones, koncert v Beogradu, (izdelava diabetičnih piškotov)
  • učitelj praktičnega pouka slaščičarstva, Bic, Ljubljana (redno od leta 2019)
  • vrhunska stilistka hrane Gruša Zorn, (strokovna posvetovanja)
  • Gostilna na Gradu (pod vodstvom Damjana Finka), (prikaz in razvoj hišne sladice)
  • televizijska oddaja Masterchef, POP TV( strokovna svetovanja na področju sladic)
  • swirls, reklam
  • televizijska oddaja Pregreha brez greha, ( avtor in voditelje prve serije oddaj o lchf sladicah)
  • bar Vogal, Nova Gorica ( prezentacija sladic)
  • kmetija Kavbojska dežela Čož, Višnja Gora ( prezentacija sladic)
  • lučkarnica? (prikaz izdelave posebnih piškotov)
  • kavarna in slaščičarna Dravograd, Dravograd ( prezentacija sladic)
  • Žito, Ljubljana, (avtorstvo dve knjig o sladicah iz Žitovih mok, obraz za kampanijo mok)
  • moja najbolj prepoznavna oddaja Gorazdova slaščičarna pod taktirko režiserja Mihe Čelarja, Pop tv
  • nastopi v oddajah Dobro jutro, Rtvslo
  • gledališka predstava Erotika po Emeršiču, Bojan Emeršič, (svetovanje)
  • slaščičarna Brioni, Kranj ( prezentacija sladic)